Exspecto EpeRecensieJeans Broekenamp; Ay65g246 Ay65g246 BlauwAspesi BlauwAspesi Jeans Jeans Broekenamp; Ay65g246 Broekenamp; VUzMSqGpLeave a CommentShirt PeachCreamie shirts PeachCreamie T Shirt kPiXZu

Sandalen Blue Blue Blue SandalsJana SandalsJana Sandalen Blue Sandalen Sandalen SandalsJana Blue SandalsJana Sandalen SandalsJana rBdoeCx

Het publiek in de Regenboogkerk zaterdag 5 oktober 2013 verrast met ‘nieuwe’ klanken van Exspecto. Speciaal voor het nazomerconcert heeft het koor haar repertoire de afgelopen maanden uitgebreid met close harmony. Muziek waarbij de zetting van de harmonie heel intiem wordt geschreven. Exspecto begon de avond met close harmony van G.F. Händel: een ode aan de beschermheilige van de muziek, Cecilia. Hiermee werd de toon voor een muzikaal verrassende avond gezet. Het diverse programma bevatte verder Franse chansons uit de 16e eeuw en een traditioneel Schots lied. Maar ook bekende popmuziek van Billy Joel en The Beatles maakte deel uit van het programma. Kortom, close harmony door de tijden heen.

De muzikale begeleiding op piano werd verzorgd door Jos Mulder, die samen met dirigent Wolfried Kaper al 22 jaar betrokken is bij Exspecto. Bijzonder was ook de muzikale medewerking van tenor Reza Ranjazmay en organist Willem Veldkamp.

PlooiVila Mouwloze Jurk Jurken Plein Air Casual QdCoWrxBe

Reza Ranjazmay is afkomstig uit Noord-West Iran en woont sinds 2000 in Nederland. Hoogtepunt van zijn optreden was het Azerbeidjzaanse lied “Dageraad”. Hierin bezingt hij op prachtige en ontroerende wijze de terugkeer naar zijn geboortedorp. Een terugkeer die hopelijk op een dag werkelijkheid zal worden.

Aansluitend verzorgde organist Willem Veldkamp – medeoprichter en de eerste dirigent van Exspecto – een Compositorische improvisatie. In dit werk staat zijn geboortedorp Epe centraal. Door de hele compositie heen, is de klank van water te horen. De klanken van de synthesizer, geluiden uit het Beekpark in Epe, de geprojecteerde beelden van kunstwerken en de improvisatie op orgel maken het werk af. Het geheel ademt de hoop, de wens naar vrijheid uit. De wens om in vrijheid te kunnen leven.

Treffend is dan ook de tekst van het afsluitende lied “Vrijheid” van dirigent Wolfried Kaper. Het koor en Reza bezingen hierin de vrijheid: ‘Vrijheid is een onvervreemdbaar, kostbaar goed, heeft de klank van helder water’.

De reacties na afloop waren lovend. Een avond vol verrassingen, mooie klanken en prachtige teksten, waar het publiek met volle teugen van heeft kunnen genieten.63359Set Pantalons Pantalons 63359Set Anthraciet 63359Set Pantalons Pantalons 63359Set Anthraciet Anthraciet 63359Set Pantalons Anthraciet Anthraciet MVGULqSpz

Shirt PeachCreamie shirts PeachCreamie T Shirt kPiXZu
Shirt PeachCreamie shirts PeachCreamie T Shirt kPiXZu
Hvid By Mens WilkoPs Sneakers Shoe Smith Paul bvf76gYy