Exspecto EpeRecensieDamesHandsker Rijhandschoen Randers Handschoenen Rød Van Voor 1JTlcFKLeave a CommentLange Broeken WitVingino Meisjes Girl broek Lange rdBCxoe

Bermuda Originals Korte Gray Broeken ShortColmar nP0X8wOk

Het publiek in de Regenboogkerk zaterdag 5 oktober 2013 verrast met ‘nieuwe’ klanken van Exspecto. Speciaal voor het nazomerconcert heeft het koor haar repertoire de afgelopen maanden uitgebreid met close harmony. Muziek waarbij de zetting van de harmonie heel intiem wordt geschreven. Exspecto begon de avond met close harmony van G.F. Händel: een ode aan de beschermheilige van de muziek, Cecilia. Hiermee werd de toon voor een muzikaal verrassende avond gezet. Het diverse programma bevatte verder Franse chansons uit de 16e eeuw en een traditioneel Schots lied. Maar ook bekende popmuziek van Billy Joel en The Beatles maakte deel uit van het programma. Kortom, close harmony door de tijden heen.

De muzikale begeleiding op piano werd verzorgd door Jos Mulder, die samen met dirigent Wolfried Kaper al 22 jaar betrokken is bij Exspecto. Bijzonder was ook de muzikale medewerking van tenor Reza Ranjazmay en organist Willem Veldkamp.

ViscoseSummum Jurk Jurken Jurk Green Woman Green WEY29IDH

Reza Ranjazmay is afkomstig uit Noord-West Iran en woont sinds 2000 in Nederland. Hoogtepunt van zijn optreden was het Azerbeidjzaanse lied “Dageraad”. Hierin bezingt hij op prachtige en ontroerende wijze de terugkeer naar zijn geboortedorp. Een terugkeer die hopelijk op een dag werkelijkheid zal worden.

Aansluitend verzorgde organist Willem Veldkamp – medeoprichter en de eerste dirigent van Exspecto – een Compositorische improvisatie. In dit werk staat zijn geboortedorp Epe centraal. Door de hele compositie heen, is de klank van water te horen. De klanken van de synthesizer, geluiden uit het Beekpark in Epe, de geprojecteerde beelden van kunstwerken en de improvisatie op orgel maken het werk af. Het geheel ademt de hoop, de wens naar vrijheid uit. De wens om in vrijheid te kunnen leven.

Treffend is dan ook de tekst van het afsluitende lied “Vrijheid” van dirigent Wolfried Kaper. Het koor en Reza bezingen hierin de vrijheid: ‘Vrijheid is een onvervreemdbaar, kostbaar goed, heeft de klank van helder water’.

De reacties na afloop waren lovend. Een avond vol verrassingen, mooie klanken en prachtige teksten, waar het publiek met volle teugen van heeft kunnen genieten.combi Grey Bootsamp; VeterbootieBrunotti Dames Solto Veterboots Grijs Flower 0300 Dark CBoderx

Lange Broeken WitVingino Meisjes Girl broek Lange rdBCxoe
Lange Broeken WitVingino Meisjes Girl broek Lange rdBCxoe
Lange Broeken WitVingino Meisjes Girl broek Lange rdBCxoe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willow 83 Wlw321032 Groen Pantoffel Pantoffels SuèdeWarmbat UMLSzGqVp